03 Ekim 2012

Tatil Sonrası durum vaziyet

Tatil sonrası hayata yeni yeni uyum göstermeye başladığım şu günlerde, fırsat buldukça RPG dünyasında neler olup bitmiş bakmaya çalışıyorum. 15 gün uzun bir süreymiş, o kadar çok haber birikmiş ki içlerinden önemli olanları ayırmak daha uzunca bir süre alacak gibi.

Şimdilik iki Kickstarter haberi vereyim; Monte Cook'un yeni oyunu Numenera'yı sizlere daha önce duyurmuştum. Proje Kickstarter'da şimdiye kadar bir RPG projesinin topladığı en yüksek parayı topladı. Bu iş için sadece 20.000 dolar isteyen Monte Cook'a 4658 RPG sever "paralarımızı al lütfen!" çığlıklarıyla tam olarak 517.255 dolar verdi. Dile kolay, yarım milyon dolar. Cook'un Wizards'dan ayrılmakla ne kadar doğru bir iş yaptığı da böylece doğrulandı.

Eski Call of Cthulhu oyuncularının çok sevdiği ve bir kısmının İstanbul'da geçmesi sebebiyle bizlerin de gönlünü fetheden, ancak uzunca bir süredir baskısı bulunmayan Horror on the Orient Express projesinden de daha önce bahsetmiştim. Güzel bir haber de bu projeden geldi; Chaosium yine "sadece 20.000 dolar verseniz yeter" demişti ama 1374 Cthulhu sever toplamda 207.804 doları cebinden çıkardı. Chaosium'un sonraki projesinin, ebay'de küçük bir servet karşılığında el değiştiren Beyond the Mountains of Madness olmasını gönülden diliyorum.

Tatilim sırasında birkaç güzel kitap da DriveThruRPG'de boy göstermiş, ilk fırsatta onlardan da bahsedeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder