07 Şubat 2013

D&D PDF'leri: Hangi Kitapları Almalı?

D&D pdf'lerinin tekrar satışa çıkması son günlerin en önemli RPG haberi. Artık DnDClassics.com sitesine her geçen gün yeni pdf'ler ekleniyor, haliyle seçenekler de artıyor. Peki bu kitap bolluğunda hangilerini almalı, nereden başlamalı?
Klasik D&D ruhunu yaşamak için aslında tahmin ettiğinizden çok daha az para harcamanız gerekiyor. İlk ihtiyacınız olan şeyler elbette kural kitapları. Basic ve Expert kural kitaplarının tanesi 5 dolar. Yani 10 dolara oyuna başlamak için ihtiyacımız olan temel kitaplara sahip olabiliriz.Bu kitaplar toplamda 128 sayfa ve kuralların yanısıra yaratıklar, büyüler, harika old-school resimler ve DM tavsiyeleri ile dolu. (Bu arada şunu da eklemeliyim; eğer hiç para harcamak istemezseniz, resimler hariç geri kalanına Labyrinth Lord'un ücretsiz versiyonunu indirerek sahip olabilirsiniz, tercih sizin.)
Peki sırada ne var? Elbette maceralar. Aslında kendi maceralarınızı yazmak en zevkli seçenek ama vaktiniz kısıtlıysa ve oyuna hemen başlamak istiyorsanız hazır maceralar elinizin altında. Başlangıç için genel kabul görmüş en meşhur iki macera B1 - In Search of the Unknown ve B2 - The Keep on the Borderlands. Tanesi yine 5 dolar olan bu kitapların ikisi de hem DM hem de oyuncular açısından çok zevkli senaryolardır. Eğer B1'i alırsanız (aslında bu kitabın geçici bir süre ücretsiz olduğu haberini vermiştim, umarım kaçırmamışsınızdır) sonrasında bir 5 dolar daha vererek B10 - Night's Dark Terror ile oyuna daha uzun soluklu bir devam getirme şansınız var. B10'un özelliği, oyun alanının çok geniş olması ve bir macera olmasının yanı sıra ucu açık bir campaing olarak da kullanılabilmesi.
Sonuç olarak, zarlara vereceğiniz parayı hesaba katmazsak, Basic Rules + Expert Rules + B1 - In Search of the Unknown + B10 - Night's Dark Terror kitaplarına toplamda 20 dolar vererek oyuncularınıza aylarca, hatta belki yıllarca sürecek bir oyun oynatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder