07 Ekim 2013

Mark Rein-Hagen'la Bir Haftasonu

Bildiğiniz üzere Geekyapar! 5-6 Ekim tarihlerinde Mark Rein-Hagen'i İstanbul'a getirdi. Öncelikle şunu söylemeliyim; eğer RPG oynuyorsanız, WoD seviyorsanız ve bu etkinliği kaçırdıysanız sizin için gerçekten çok üzgünüm. Mark gerçekten bu işi severek yapan, içimizden bir oyuncu gibiydi ve sıcaklığı sayesinde bizlere çok eğlenceli iki gün yaşattı. 
İlk gün Bahçeşehir Üniversitesi'nde iki soru/cevap oturumu gerçekleşti. Burada Mark bizlere White Wolf'un ve World of Darkness'ın tarihi, oyun tasarım ilkeleri, ilginç anıları ve I Am Zombie'den bahsetti. Katılımcılar olarak bizler de aklımıza gelen her şeyi sorduk ve cevapları aldık. 
İkinci gün ise aynı üniversitenin farklı bir kampüsündeki oyun laboratuvarında I Am Zombie play-test'leri yaptık. Mark öncelikle hepimize oyunun genel kurallarından bahsetti ve sonra oyunları oynatacak olan biz 3 oyun yöneticisine senaryoyu anlattı. 
Aslında kartlara dayanan bu sisteme en başta biraz mesafeli olduğumu itiraf etmeliyim. Ancak "karakter kağıdı 70'lerden kalma ve hiç gelişmemiş bir teknoloji" diyen Mark'a, kuralları detaylı inceledikçe hak verdim. I Am Zombie'nin üzerinde Mark'ın çok düşünmüş ve çalışmış olduğu belli. Sistem çok yenilikçi ve zekice.
Ayrıca bu oyun şimdiye kadar gördüğüm en hızlı karakter yaratma sistemine sahip. Hiç abartmıyorum, herhangi bir şeyi yazmaya çizmeye ihtiyacınız olmadığından bir dakikadan az sürede hatta saniyeler içinde karakterinizi yaratabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kartlarınızı seçip gruplamak, o kadar. Çok yeni bir sistem olmasına ve aslında kimsenin kuralları doğru düzgün bilmemesine rağmen, sanıyorum benim masamdaki oyuncuların hepsi bir şekilde eğlendi. 
Playtest'lere biraz daha devam ettikten sonra, sizlere I Am Zombie'den daha detaylı bahsedeceğim. Sonuç olarak iyi ki Ankara'dan çıkıp bu etkinlik için İstanbul'a gitmişim. Geekyapar!'a ve Can Sungur'a hayatımın en keyifli RPG haftasonu için tekrar teşekkürler.

1 yorum:

  1. Tebrik ediyorum... Eskişehir'e de uğrayacak mısınız?... :)

    YanıtlaSil