24 Ocak 2014

3 Kickstarter Projesi

Son bir kaç yıldır RPG endüstrisinin itici gücü haline gelen Kickstarter'da 3 ilgi çekici proje var:
  • Eğer Gumshoe sistemini seviyorsanız ve zaman yolculuğu fikri ilginizi çekiyorsa TimeWatch: GUMSHOE Investigative Time Travel RPG projesine bir göz atın. Bu proje gayet ciddi bir ilgiyle karşılandı ve daha ilk birkaç saat içinde ihtiyacı olan parayı çok rahat topladı.
  • Earthdawn 4th Edition da gayet hızlı bir şekilde istenen paranın çok daha fazlasını elde etti. İlk olarak 1993 yılında piyasaya çıkan ve ciddi bir fan kitlesine sahip oyunun yeni versiyonu olacak bu kitap daha şimdiden yüksek beklentiler yarattı.
  • Sizlere haberini vereceğim son proje bir zar projesi. Alışkın olduğumuzdan farklı zarlar kullanan DCC RPG ile uyumlu 14 farklı zarın üretilmesi için ortaya çıkan bu proje de gerekli desteği kolayca buldu.
Kickstarter'ın RPG yayıncılığına yaptığı katkıların yanısıra, destekçi olarak düşük ihtimalle de olsa bir riske girdiğinizi bu vesileyle hatırlatmak isterim. RPG projelerini sürekli takip eden birisi olarak maalesef pek istenmeyen olayların yaşandığına, insanların parasını ödediği halde ürüne kavuşamadığına şahit oldum. Dediğim gibi, bu olaylar sayıca çok az da olsa, bir projeye destek vermeyi düşündüğünüz anda bu fikrin küçük de olsa bir risk içerdiğini unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder