30 Mayıs 2012

Dungeon Crawl Classics

"Eski güzel günleri hatırlayın, maceralar yer altındaydı, NPC'ler siz öldürün diye oradaydı ve her zindanın sonunda sizi 20. level bir ejderha beklerdi. O günler geri döndü. Dungeon Crawl Classics uzun diyaloglarla, garip dünyalarla veya öldürmeye elverişli olmayan NPC'lerle zamanınızı harcamıyor. Her macera aşina olduğunuz yaratıklarla, korktuğunuz tuzaklarla ve orada olduğunu bildiğiniz gizli kapılarla dolu, sağlam zindan maceraları."

Dungeon Crawl Classics işte sizi böyle karşılıyor web sitesinde. Eğer FRP oyunlarınızı Role Play değil de Dungeon Crawl ağırlıklı oynuyorsanız, bu oyun sizi büyüleyecektir. Goodman Games tarafından basılan ve toplamda (şimdilik) 68 maceradan oluşan kitap serisi, "Sen bir Kahraman değilsin!" diye başlayıp, "Sen şöhret ve altın arayan ve bunu kılıç ve büyüyle bulacağını bilen bir maceracısın" diye devam ediyor. Maceralar çok geniş ve ilginç bir yelpazede. Sizi 1. level'dan alıp 15. level'a taşıyan 700 sayfalık bir macera da var, içinde soundtrack'i ile birlikte gelen de, siz zindanda dolaştıkça haritaları garip bir mekanizmayla hareket edip değişen de. Yani "şöyle sağlam bir dungeon crawl olsa" dediğinizde d20 sistemini kullanan bu maceralardan birisi mutlaka size göredir.

Maceraları yazanlar arasında Michael Mearls, Dave Arneson ve Monte Cook gibi klasik oyun tasarımcıları ve resimleyenler arasında da Jeff Dee, Erol Otus, Jim Roslof ve Jim Holloway gibi eski TSR çizerleri var. Seri özellikle 1st Edition D&D hayranlarının büyük beğenisini kazanmış durumda. Şu ana kadar blog'larda ve review'larda DCC ile ilgili herhangi bir kötü yorum görmedim. Eğer 1974 D&D ruhunu yaşamak isterseniz DCC'in bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu rahatça söyleyebilirim.

Son olarak, zindanlarda ölümcül tuzaklara düşmemek için her adımınızı temkinli atın, gizli kapıları atlamamak için gözlerinizi açın ve lütfen yanınıza uzun ve kalın bir halat alın. Mutlaka ihtiyacınız olacaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder