22 Nisan 2013

Metucon 2013'ün Ardından

20-21 Nisan tarihlerinde ODTÜ kampüsünde gerçekleşen Metucon, geçen seneye göre çok daha kalabalıktı. Organizasyon kusursuzdu ve ODTÜ BKFT üyesi arkadaşlar canla başla, her masayla teker teker ilgilenerek bu işlerin nasıl yapılması gerektiğini gösterdiler. Kendilerini gönülden tebrik ediyorum. Bu arada fotoğraflara tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz. Fotoğraf demişken, her yeri çekmeye çalışırken BKFT'nin ön masasını çekmemişim, tüh.
Pathfinder Society TR birkaç masa ile Metucon'a çıkarma yapmıştı. Özellikle Cumartesi günü RPG masalarında boş yer yoktu. RPG camiasının eski kurtlarından yeni nesile, her masada farklı yaştan oyuncuların çeşitli oyunları oynadığını görmek benim için çok güzel bir duyguydu.
Metucon artık sadece bir RPG Con olmaktan çıkmış ve bir alt kültür con'u haline gelmiş. Bu katılımı arttırdığı gibi, ortamı da gayet renklendirmiş. Bir kenarda çeşitli bilgisayar oyunları oynanırken, diğerinde insanlar bir stand'daki minyatürleri inceliyordu.
Metucon'da çeşit çeşit stand olmasına rağmen maalesef hiç RPG kitabı yoktu. Zar da sadece Genco'nun sahibi olduğu Oversoul'un stand'ında mevcuttu, hem de en güzel zar olan Chessex satılıyordu. Gordion Games bu sene de board oyunlarıyla Metucon'a renk katmıştı.
Bu senenin konsepti AI olduğu için, masa numaraları yukarıda sağdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi küçük elektronik devreler şeklindeydi. Bunlarla teker teker uğraşan arkadaşları da tebrik ediyorum. Fakat piller Pazar günü tükenmişti :)
İthaki Yayınları ve Marmara Çizgi Metucon'un sponsorlarındandı. Bu sayede katılımcıların indirimli kitap alma şansı oldu. Red Bull da sponsor olduğundan, kostümlü partinin ertesi günü katılımcılar kafein ihtiyacını gidermekte zorlanmadı. Ortamda benim açımdan tek sıkıntı, sigara içilmesiydi. Özellikle kalabalık olan Cumartesi gününün sonlarına doğru artık dumandan ciğerlerim yanıyordu.
Oyunlar belki biraz daha erken başlasa iyi olabilirmiş, başlama saati 12:00 olarak belirlenmesine rağmen, çok az oyun vaktinde başlayabildi. Bir diğer nokta ise, RPG'lerde neredeyse hiç yeni oyun bulunmamasıydı. Masalarda hala 2nd Ed. Ravenloft, Vampire the Masquerade gibi oyunlar oynanıyordu. Ülkemizde yeni çıkan oyunlar ya takip edilmiyor ya da ilgi görmüyor.
Ankara dışından gelen katılımcıların çokluğu da beni şaşırttı. Bu da Metucon'un ne kadar başarıyla gerçekleştirildiğinin bir göstergesi. Bu sene BKFT'deki arkadaşlar çıtayı biraz daha yükseltmişler ve sonraki seneyi iple çektiğimi söylemem lazım. 2014'de yeni ve farklı RPG'lerle dolu bir Metucon'da görüşmek ümidiyle. Son sözü Manowar hayranı bir arkadaş duvara yazmış, benim başka bir şey dememe gerek kalmamış:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder