24 Nisan 2013

Hayalimdeki Convention Oyunları

"Metucon'da hiç yeni oyun yoktu" diye şikayet ederken bir yandan da düşündüm, yeni oyun olarak neleri görmek isterdim diye. İşte bir con'da RPG listesinde görürsem heyecanlanacağım oyunlar:
Tamam, aralarda birkaç eski oyun var ama yine de şu listedeki her oyunu incelemenizi öneririm. Yeni ve farklı oyunları masalarımıza getirmek hepimizin oyun vizyonunu geliştirecek, bu da oyunlarımızı daha zevkli hale getirecektir.

6 yorum:

  1. Eclipse Phase, FATE, ICONS, Gumshoe? :)

    - cs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FATE'i atlamışım cidden. Gumshoe için de Trail of Cthulhu diyelim. Eclipse Phase de çok iyi bir seçim. RPG gurmesi muhabbeti oldu bu :)

      Sil
  2. Bu sene planlarım tamamen altüst olmasaydı büyük ihtimalle Fiasco oynanacak bir masa açacaktım, seneye artık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk tercihim olurdu, seneye artık :)

      Sil
  3. Çeşitlerin az olduğu konusunda hem fikirim ama korku oyunları convention ortamlarına ne kadar uygun ?Cortex sistemli hafif oyunlar ve daha çok bilimkurgu görmek isterdim ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam sanıyorum Metucon 2003'dü, bir Vampire the Masquerade oynattım. Hep birlikte o kadar eğlendik ki o oyun grubuyla görüşmeye ve çeşitli oyunlar oynamaya devam ettik. Hepsi ODTÜ'de öğrenciydi ve bir defasında oynayacak yer bulamayıp yurtlardan birinin kantininde ekmek arası patates kızartması eşliğinde Call of Cthulhu oynadık :) Bir arkadaşıma ait senaryoyu modifiye edip oynatıyordum ve senaryo cidden çok iyiydi. O kantinin kalabalığına, gürültüsüne, ışığına rağmen oyuncuların çok korktuğunu hatırlıyorum. O oyunu uzun süre unutamadılar. Haliyle sorunuza cevabım evet, convention ortamında korku oyunu oynatılır hatta senaryo iyiyse oyuncular korkutulabilir de :)

      Sil