15 Haziran 2012

Alien RPG

Siz de aylardır hevesle Prometheus'u bekleyip hayal kırıklığına uğrayanlardan mısınız? Madem Ridley Scott'ın senaryosunu beğenmediniz, neden kendiniz bir tane yazıp oynatmıyorsunuz?

RPG ortamlarında çok bilinmese de Alien evrenini temel alan iki RPG var, ilki 1991 yılında basılan 194 sayfalık bir oyun: Aliens Adventure Game. Ancak oyun hakkındaki review'lar pek de iç açıcı değil. Genel görüş, kitabın bir oyundan ziyade filmler hakkında detaylı bilgi veren bir kaynağa daha çok benzediği yönünde. Baskısı artık bulunmayan kitabı, kesenin ağzını açarsanız Amazon veya ebay'den satın alabilirsiniz.

İkinci oyunumuz ise ücretsiz: Alien RPG. Fuzion sistemini temel alan bu oyun aslında yıllardır kendi web sitesinde sessiz sakin indirilmeyi bekliyor. İsterseniz tümünü web'den okuyabileceğiniz gibi, PDF halinde de edinmeniz mümkün. Oyun Alien evreni hakkında gayet detaylı bilgiler sunuyor, yani oynamasanız bile eğer Alien hayranıysanız ilginizi çekecektir.

Peki büyük ihtimalle kısa sürecek bir oyun için (karşılarında bir Alien varken PC'ler ne kadar hayatta kalabilir?) bu kadar sayfayı okumaya değer mi? Bu ne kadar boş vaktiniz olduğuna bağlı. Eğer Alien serisinin hastasıysanız veya değişik bir oyun sistemi denemek istiyorsanız ve vaktiniz de varsa elbette değer. Ama bir Alien oyunu aylarca süren bir campaign olmayacağından, ben yeni bir sistemin inceliklerini öğrenmeye bu kadar zaman ayıramazdım. O yüzden sevdiğiniz ve alışkın olduğunuz herhangi bir sistemi alıp, hikayenizde kullanabilirsiniz. Bizim de zamanında Vampire the Masquerade kurallarıyla oynadığımız bir Alien maceramız olmuştu ve gayet eğlenmiştik. Sonuçta kurallar sadece bir araç, amaç keyifli vakit geçirmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder