08 Haziran 2012

Labyrinth Lord

WotC'un Open Game License'ını kullanan Labyrinth Lord, 70'ler ve 80'lerdeki D&D ruhunu tekrar yaşatmak isteyen bir RPG. Dostum Murat'ın deyimiyle "Old School Roleplaying'in Peygamberi" Grognardia'nın da en beğendiği oyun, Goblinoid Games tarafından hazırlanmış. Oyun hakkında tüm yorumlar ağız birliği etmişcesine şunu söylüyor; bu oyun herkese göre değil ama eski zamanların tadını seviyorsanız Labyrinth Lord'a bayılacaksınız.

Oyunun iki önemli özelliği var, birincisi kurallar tahmin ettiğinizden daha sade. Yani "benim oyunumda kurallar sayfalar dolusu olmalı, her detayı kapsamalı, Pathfinder'ın 600 sayfalık kural kitabını okumaya doyamıyorum yahu!" diyorsanız bu kitap sizin için hayal kırıklığı olabilir. Ancak oynayanların yorumu, bu durumun oyun tecrübesi açısından herhangi bir sorun yaratmadığı yönünde. Bu arada "sade" dedim ama yanlış anlaşılmasın, karşınızda bir USR yok, bu kitap 140 sayfa.

Labyrinth Lord'un ikinci ve bence en önemli özelliği ücretsiz olması. Daha doğrusu web sitesinden veya DriveThruRPG'den oyunun içinde resimler olmayan halini ücretsiz indirebiliyorsunuz. Eğer resimler de olsun derseniz sadece 6 dolara PDF'ini alabilir, elimde basılı bir kitap isterim derseniz softcover veya hardcover halini sipariş edebilirsiniz. Oyunu oynamak için ana kitap haricinde bir kitaba ihtiyacınız yok ama eğer biraz daha detay isterseniz Advanced Edition Companion da yine ücretsiz.

Oyunun hoşuma giden bir özelliği de klasik D&D için basılan neredeyse tüm senaryoları, üzerinde değişiklik yapmaya gerek kalmadan Labyrinth Lord kuralları ile oynayabiliyor olmanız. Ayrıca oyunun ciddi büyüklükte bir fan kitlesi var ve net'ten tonla materyal bulabilirsiniz. "Şöyle güzel bir eski zaman D&D'si oynayalım" derseniz, Labyrinth Lord'u denemenizi tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder