27 Haziran 2012

Ultimate GM Screen 2

Siz hayatınızda hiç bu kadar güzel bir screen gördünüz mü? Ben görmedim ve bu yüzden Ultimate GM Screen 2'ye anında aşık oldum. Bu aslında hazır satılan bir ürün değil, daha çok bir maket diyebiliriz. 12 dolara pdf halinde satın alıyorsunuz ve önce sayfalar halinde kendiniz bastırıyorsunuz. Uzun bastırma sürecini atlattıktan sonra -bazı sayfalar birden fazla basılacağından bir akşamı printer başında geçirebilirsiniz- iş tamamen sizin el becerinize kalıyor. Ancak bu konuda tecrübeniz yoksa üzülmeyin, ürünün beraberinde 26 sayfalık, kağıt modellere yeni başlayanlar için gayet faydalı bir rehber de geliyor. Yapım aşaması da tüm detaylarıyla ince bir şekilde izah edilmiş. Screen'i inşa etme süreci birkaç akşam sürebiliyormuş, ama daha önce maket yaptıysanız, bu yapım sürecinin keyifli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu iş aslında hazır bir maketi yapmaktan daha az stresli, çünkü olur da bir parçayı kullanılmaz hale getirirseniz, pdf'den o sayfayı tekrar bastırma şansınız var.
Screen'deki detaylar çok ince ve gerçekçi. Her tuğla sanki tek tek elle çizilmiş gibi duruyor. Daha pdf haline bakarken, sonucun muhteşem olacağını görebiliyorsunuz. Screen'in güzelliğinin yanında iki faydalı özelliği daha var. İlki yukarıda gördüğünüz kuleler aynı zamanda birer zar kulesi. Yani yukarıdaki boşluktan atılan zarlar, içeride ufak bir yolculuktan sonra bir kulede GM tarafına, diğerinde ise oyuncular tarafına düşüyor. İkinci özellik ise minyatür kullananlar için; screen'in GM'e bakan tarafında 4 tane raf var. Buralara oyunda kullanacağınız ve oyuncuların önceden görmesini istemediğiniz minyatürleri dizebiliyorsunuz. Ayrıca "screen masama sığar mı veya küçük kalır mı" diye düşünmenize hiç gerek yok, yan taraftarki duvarların uzunluğunu yapım aşamasında masanıza göre ayarlayabilirsiniz. Screen'i taşımak istediğiniz zaman da katlayıp küçültebiliyorsunuz. Screen'e illa bir kusur bulmak gerekirse, tek bir oyun için tasarlanmadığından GM tarafında tablolar bulunmuyor. Ama isterseniz kendi oyununuzda sıkça kullandığınız tabloları bastırıp yapıştırabilirsiniz. Sonuç olarak karşımızda görsel açıdan neredeyse kusursuz bir ürün var. Hem yapması hem de kullanması çok zevkli olacak bu screen'i hemen satın aldım ve ilk fırsatta yapmaya başlayacağım. 

Son olarak pdf'in her sayfasında yer alan küçük bir uyarıyı paylaşmak istiyorum, yaklaşık 22 TL vereceğiniz ve her kuruşu gerçekten hakeden bu pdf'i lütfen başkalarıyla paylaşmayın. Bize bu tür ürünler sunan ve RPG hayatımıza renk katan küçük firmalar, korsan paylaşım yüzünden kapanabiliyorlar. Bunu engellemek de bilinçli oyuncular olarak bizlerin elinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder